Opskrifter
Inspiration
Pakoras
Vegetar pizza med løg, kartofler & ost.
Pakoras med grønkål.
Soavojkål salat med tomat, peberfrugt & gedefeta.
Pakoras
4 pers.
- 300 g. kikærtemel
- Ca. 1 dl. vand
- Olie
Fyld der kan benyttes:
- Baby spinat / Spinat fra frost
- Blomkål
- Broccoli (groft revet / små buketter)
- Hvad du ellers har lyst til
Krydderier der kan benyttes:
- Salt & Peber
- Chili
- Hvidløg
- Mexikanske krydderier
- Friske krydder urter
- Timian
- Basilikum
- Oregano
- Karry
- Hvad du ellers har lyst til
Kikærte mel og vand blandes til en tyk jævning .
Krydderier tilsættes.
Fyldet tilsættes efter behov( så det stadigvæk er som en tyk jævning med grøntsager).
Steges i olie som små deller /panderkager i mærklige former.
Giv dem en god gyldne brun skorpe ( vent med at vende dem til de har fået en god skorpe). Kan serveres til alt slags mad.
Vegetar burger
Vegetar burger som lækkert tilbehør.
Ovnstegte kartofler, salat, drueagurker og hjemmelavet ketchup.
Vegetar burger (bøffer)
4 pers.
- 80 g. kartofler
- 80 g. pastinak
- 80 g. gulerødder
- 1 stk. løg
- 1 dåse kidneybønner
- 4 spsk. havregryn
- 1 stk. æg eller lidt 'husk' oprørt i vand
- Olie til stegning
- Salt og peber
- Krydderier efter behov
- Selve burgerbollen kan i selv lave ( opskriften er på siden ) eller købe.
Skræl kartofler, gulerødder, pastinak og løg og riv det hele på den grove side af rivejernet, kom det i en skål.
Hæld kidneybønnerne i en sigte så vandet kan løbe fra.
Mos derefter bønnerne med en gaffel.
Bland bønnemosen /grøntsagerne/havregryn og (æg eller husk) sammen samles til med salt og peber og krydderier efter egen smag.
Formes som bøffer og steg dem på en pande ved middelvarme til de har en god skorpe og er gyldne brune.
Div tilbehør:
Salat, tomat, agurk, ketchup.
Lakseret
Lakse frikadeller med karry ris, Spinat-paktoras og
Rødkålssalat m. appelsin.
Laskeret
4 pers.
- 250 g. sej / torsk ( optøet eller frisk )
- 100 g. laks ( optøet eller frisk )
- 100 g. rejer ( optøet eller frisk )
- 100 g. kogte kartofler ( måske nogen fra dagen før )
- 50 g. kartoffelmel
- 1 - 2 stk. æg
- Salt og peber
Sej-torsk hakkes groft eller køres i gennem en kødhakker eller foodprocesser eller minihakker.
Laks skæres i små tern .
Kartoflerne Moses godt og alle ingredienserne blandes til en god jævn fars.
Formes som krebinetter og vendes i havregryn eller boghvedegryn lægges på bagepapir på bageplade og der hældes lidt olie over hver krebinet og sættes i ovn 175 grader i ca. 25 minutter.
Hvad man vil ha' til, er op til en selv.
Hovedretter og tilbehør
Tomatris
Tomatris
4 pers.
- 1 dl olivenolie
- 2 stk løg
- 1-2 spsk paprika
- 1-2 spsk salt /urtesalt
- 1/2 -1 tsk chilipulver eller knust
- 1 dåse hk tomater
- 1 lille dåse tomatpure
- 400 gram brune ris eller / basmatris
- Ca. 6 dl vand
- Mandler efter eget behov
Steg løgene i olie til de har fået lidt gyldenbrune.
Tilsæt paprika/salt/chili og risene og vend det lidt rundt ved svag varme.
Hæld hk.tomater/tomatpure og vand og lad det små simre ved svag varme til vandet er opsuget( ligesom alm ris ).
Tilsæt mandler efter behov og lad det trække i ca 5-10 minutter.
Hummus
Hummus
4 - 6 pers.
- 250 g. kikærter (enten rå som lægges i blød i 12 timer og derefter hældes vandet fra og koges i nyt vand i ca. 35 minutter, ellers kikærter på dåse
- Vandet fra dåsen eller kogningen
- Ca ½ dl. sesamolie / olivenolie
- Evt. tahin (tahini)
- Hvidløg ( frisk eller pulver / granualt ) efter smag
Kikærterne blendes med hvidløg /krydderier/olie og evt tahin (tahini).
Blendes til det har en god cremet konsistent.
Serveres som tilbehør ( dressing / sovs/dip)
Falafel
Falafel
4 - 6 pers.
- 300 - 350 g. kikæter fra dåse (drænet)
- ½ rødløg
- ½ stk. rød peberfrugt
- ½ stk. gul peberfrugt
- ½ stk. grøn peberfrugt
- 1 - 2 knuste hvidløg, hvidløgspulver eller granualt
- 1 - 2 friske røde chili eller lidt knust tørret chili
- 1 tsk. koriander (frisk eller tørret)
- ½ tsk. karry
- 150 - 200 g. kikærtemel
- Hirseflger
- Olie
- Evt. æg ( kan undlades hvis dejen er våd nok til at vende i hirseflagerne)
- Salt & peber
Bland alle ingredienser sammen I en foodprocesser og blend det godt sammen til en god jævn masse.
(massen skal være rimelig fast så det kan rulles til små boller som valnøddestørrelse)
Vendes evt. i æg og derefter i hiseflager.
Opvarm olien til ca. 180 grader / god varme til når du putter falafflerne bliver frittet godt til de er sprøde og gyldne brune.
Spinatrouladen
Spinatrouladen
4 pers.
Dejen:
- 5 stk. æg
- 250 g. frossen hakket spinat ( optøet eller optø det ved lige at svitse i en gryde - afkøl inden blandes med æg )
- 1 tsk salt
- Lidt peber
Slå æggene ud i en skål
Pres vandet fra spinaten og kom det i æggene, tilsæt salt og peber.
Hæld dejen på en bage plade med bagepapir (ligesom alm roulade)
Bages ved 175 grader i ca. 10 minutter.
Lad den afkøle efterfølgende.
Fyld:
- Ca. ½ spidskål
- 1 bundt purløg
- 100 g. mayonaise
- 150 g. creme fraiché
- 300 - 400 g. røget laks
- Krydderier efter behov
- Salt og peber
Snit spidskålet fint -snit purløget og bland det sammen med mayonnaisen og creme fraichen .
Tilsæt det røget laks skåret i lidt mindre stykker og smages derefter til.
Smøres ud over spinatrouladen og rulles derefter sammen og sættes på køl så den kan sætte sig lidt og indtil man skal servere den.
Man kan bruge alle slags kød -fisk-grønt i stedet for laks
En rigtig lækker forret eller ret sammen med salat -pasta-dressing.
Sød Kartofel – Grøntsags fad
Sød Kartofel / Grøntsags fad
4 pers.
- 4-5 stk. søde kartofler
- 2 stk. løg rød/hvid
- 1 / 2½ dl. olie
- Salt & Peber
- Andre krydderier du kan bruge kan evt. være timian, basilikum, oregano, hvidløg, chili, paprika osv.
Grøntsagerne skrælles og skæres i skiver eller tern. Blandes med olie og krydderi og lægges i ildfast fad beklædt med bagepapir I ovn i ca 25-30 minutter ved 175 grader (varmluft) Kan blande mange forskellige grøntsager i feks.
- Pastinak
- Gulerødder
- Selleri
- Rødbeder
- Squash
- Butternuts / Græskar / Hokaido
- Frisk baby spinat
- Peberfrugter
- Cherry tomater / tomater
- Friske krydder urter
Grov pesto
Grov pesto
- 200 g. pinje kerner
- 2 bundter frisk basilikum
- 2 fed frisk hvidløg eller hvidløgspulver
- Olivenolie
- Vegansk revet ost (plantebaseret)
- Salt & Peber
Pinjekernerne sites i oliven olie sammen med hvidløg /salt og peber.
Afkøles lidt inden det friske grovhakket basilikum og revet ost blandes i og lidt extra olie så det er en lækker pesto.
Vegeburger
( Bøffer )
Vegeburger ( bøffer )
4 pers.
- 80 g. kartofler
- 80 g. pastinak
- 80 g. gulerødder
- 1 stk. løg
- 1 dåse kidneybønner
- 4 spsk. havregryn
- 1 stk. æg eller lidt 'husk' oprørt i vand
- Olie til stegning
- Salt og peber
- Krydderier efter behov
- Selve burgerbollen kan i selv lave ( opskriften er på siden ) eller købe.
Skræl kartofler, gulerødder, pastinak og løg og riv det hele på den grove side af rivejernet, kom det i en skål.
Hæld kidneybønnerne i en sigte så vandet kan løbe fra.
Mos derefter bønnerne med en gaffel.
Bland bønnemosen /grøntsagerne/havregryn og (æg eller husk) sammen samles til med salt og peber og krydderier efter egen smag.
Formes som bøffer og steg dem på en pande ved middelvarme til de har en god skorpe og er gyldne brune.
Div tilbehør:
Salat, tomat, agurk, ketchup.
Stærk rejesuppe
Stærk rejesuppe
4 pers.
- 2 stk. løg ( halve ringe)
- 2 stk. grønne peber i strimler
- 2 stk. røde peber i strimler
- 2 dåser flåede / hakkede tomater
- 1 dåse koksmælk
- 400 g. dybfrosne rejer
- Lidt grøntsags-boullion
- Olie
- Salt og peber
- Chili, paprika og karry efter behov
Løg-peberfrugt og krydderier svitses i olie derefter tilsættes flåede hakket tomater og kokosmælken som koges i ca. 5-10 minutter.
Inden serveringen tilsættes rejer og får lige et lille opkog .
Kan servers med ris eller fladbrød-flute.
Linsebøffer
Linsebøffer
4 pers.
- 300 g. røde linser eller grønne linser
- 2 stk. hakket løg
- Ca. 100 g. hirseflager
- 1 stk. æg
- Ca. 100 g. grøntsager (for at give lidt fugt, så bøfferne ikke bliver tørre - f.eks. frisk spinat eller fra frost / revet grøntsager)
Linserne koges møre i ca 10-15 min og hæld vandet fra og lad linserne dryppe lidt af i en sigte.
Alle ingredienserne blandes godt sammen til en fast fars som stadigvæk kan formes med hånden og vendes i lidt hirseflager.
Steges i olie på en pande til de har en god skorpe og er gyldne brune.
Svenskpølseret
Svenskrølseret i ovn
4 pers.
- Ca. 1 kg. kartofler
- 6 - 7 dl. soya cusine ( madlavnings'fløde' )
- 1 - 2 dåser tomat / puré
- 10 stk. kyllingpøsler
- 2 løg
- 2 - 3 spsk. olie
- 2 - 3 spsk. plante smør
- 3 spsk. paprika
- 1 tsk. karry
- Salt og peber
- Evt. purløg til pynt
Skræl kartoflerne og skær dem i tern eller små mundrette bidder, lægges i smurt ovnfast fad .
Rør soya cusine/ salt/peber/paprika/karry og tomat purè sammen og det over kartoflerne.sæt i ovn ved 175 grader.Imens det er i ovn så.
Skær pølser og løg i skiver ( halve løg).
Put det i et smurt ovnfast fad og læg smørret i små klatter rundt omkring . Sættes i ovn i ca. 15 minutter .
Derefter hældes pølsemixet over i kartoffelfadet og blandes godt sammen .
Det hele kommes i ovn igen i ca 1/2 ved 175 grader til kartoflerne er møre.
Pyntes evt med lidt purløg.
Pakoras
Pakoras
4 pers.
- 300 g. kikærtemel
- Ca. 1 dl. vand
- Olie
Fyld der kan benyttes:
- Baby spinat / Spinat fra frost
- Blomkål
- Broccoli (groft revet / små buketter)
- Hvad du ellers har lyst til
Krydderier der kan benyttes:
- Salt & Peber
- Chili
- Hvidløg
- Mexikanske krydderier
- Friske krydder urter
- Timian
- Basilikum
- Oregano
- Karry
- Hvad du ellers har lyst til
Kikærte mel og vand blandes til en tyk jævning .
Krydderier tilsættes.
Fyldet tilsættes efter behov( så det stadigvæk er som en tyk jævning med grøntsager).
Steges i olie som små deller /panderkager i mærklige former.
Giv dem en god gyldne brun skorpe ( vent med at vende dem til de har fået en god skorpe). Kan serveres til alt slags mad.
Grøntsags frikadeller
( bøffer )
Grøntsags frikadeller ( bøffer )
4 pers.
- 1 stk. knoldselleri
- 1 - 2 æg
- 1 spsk. husk
- Olie
- Salt og peber
- Krydderier efter smag:
- Timian
- Oregano
- Basilikum
- Passer godt til knoldselleri
Skær skallen af knoldsellerien og riv den groft .
Blandes med æg-husk og krydderier.
Steges i olie på pande til de er gyldne brune og bruges som tilbehør til alt slags mad.
Man kan bruge alle slags grøntsager f.eks. pastinak-rødbede-gulerod eller blande hvis man har rester i køleskabet der trænger til at bruges.
Friske krebinetter
Med fisk og kartofler
Krebinetter med fisk og kartofler
4 pers.
- 250 g. sej / torsk ( optøet eller frisk )
- 100 g. laks ( optøet eller frisk )
- 100 g. rejer ( optøet eller frisk )
- 100 g. kogte kartofler ( måske nogen fra dagen før )
- 50 g. kartoffelmel
- 1 - 2 stk. æg
- Salt og peber
Sej-torsk hakkes groft eller køres i gennem en kødhakker eller foodprocesser eller minihakker.
Laks skæres i små tern .
Kartoflerne Moses godt og alle ingredienserne blandes til en god jævn fars.
Formes som krebinetter og vendes i havregryn eller boghvedegryn lægges på bagepapir på bageplade og der hældes lidt olie over hver krebinet og sættes i ovn 175 grader i ca. 25 minutter.
Hvad man vil ha' til, er op til en selv.
Søde kartofler
I kokos-karrysovs
Søde kartofler i kokos-karrysovs
4 pers.
- 2 - 3 store eller 4 - 5 små søde karofler
- 1 - 2 stk. løg
- 150 g. frisk baby spinat
- 2 fed hvidløg
- 1 - 2 grøntsagsboullion terninger
- 5 - 6 dl. vand
- 1 - 2 dåser kokosmælk
- Olie
- 1 - 2 spsk. karry
- Salt og peber
- Evt. citrongræs
Skæl sød kartoflerne og skær dem i tern .
Skær løgene i skiver og enten skær hvidløget fint eller pres dem i hvidløgspresser.
Svits det i olie i en gryde i ca. 5 minutter derefter tilsæt karry -citrongræs og svits lidt videre.
Tilsæt bouillon og vand og lad det simre i ca. 10 minutter.
Imens skyl spinaten og tilsæt det sammen med kokosmælken til spinaten er faldet sammen og det smages til med salt og peber.
Retten kan serveres med ris-pasta-quinoa-nudler.
Brød og dej
Stenalder-rugbrød
Stenalder-rugbrød
1 stk.
- 5 stk. æg
- 150 g. hakket mandler
- 150 g. græskarkerner
- 100 g. sesamfrø
- 100g. hørfrø
- 100 g. solsikkekerner
- 1 dl. olivenolie
- 2 tsk. salt
Alle ingredienser blandes sammen og kommes i en smurt rugbrødsform eller med bagepapir .
Man kan godt putte lidt revet gulerod eller revet squash i for at gøre rugbrødet lidt mere lækkert.
Bages ved 160 grader (varmluft) i ca. 1 time .
Knækbrød
Knækbrød
- 1 dl. risflager
- 1 dl. sesamfrø
- 1 dl. hørfrø
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 dl. græskarkerner
- 2,5 dl. rismel
- 1 dl. boghvedemel
- 1 1/4 dl. olivenolie
- 2 dl. vand
- 1 æg ( til pensling )
- 1 tsk. salt
Rist evt. alle kernerne .
Bland alle ingredienserne sammen.
Deles i 2 og rulles ud mellem 2 stk. bagepapir.
Portionen giver 2 bageplader med knækbrød.
Skæres i passende stykker.
Pensles med æg.
Bages ved 200 grader i ca. 15-20 minuter.
Rugbrød
( Glutenfri )
Rugbrød
1 stk.
- 6 dl. vand
- 50 g. gær
- 1 spsk. fiberhusk / loppefrøskaller
- 1 spsk. honning / ahornsirup
- 100 g. boghvedeflager eller quinua flager
- 100 g. hirseflager
- 100 g. majsmel
- 100 g. boghvedemel eller quinua mel
- 1 spsk kulør
- 100 g. hørfrø
- 100 g. græskarkerner
- 100 g. solsikkekerner
- 1 spsk. salt
Bland vand ,fiberhusk , salt og honning i en skål eller røremaskine og pisk i ca. 5 minutter.
Lad massen stå lidt og hvile i ca. 15 minutter.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt sammen i ca. 5 minutter.
Smør 1 eller 2 brødform ca. 2 liters og hæld dejen( 1 stort eller 2 små rugbrød).
Glat overfladen med olie/vand med en ske.
Lad det hæve i ca. 2 timer.
Brødet bages ved varmluft ovn ved 175 grader i ca. 1 1/2 -2 timer.
Efter bagning afkøles det på brødrist.
Brødet kan fryses.
Chiaknækbrød
Med basilikum
Chiaknækbrød med basilikum
ca. 16 stk
- 2,5 dl. hørfrø
- 1 dl. chiafrø
- 1 dl. sesamfrø
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 dl. græskarkerner
- 3 dl. vand
- ½ - 1 tsk. salt
- 2 - 3 tsk. basilikum
Opvarm ovnen til 150 grader.
Bland alle kerner sammen i en skål sammen med krydderier.
Hæld vand i og rør godt.
Dejen er nu meget våd og det skal den være.
Lad dejen stå i ca. 5-10 minutter, så hørfrø og chiafrø gelere.
Spred kerne blandingen ensartet ud på en bageplade med en dej skraber
Snit firkanter med en pizza skærer eller skarp kniv.
Bages I ovn i ca. 1 -1 1/2 time til de er let gyldne.
Lad dem afkøle og bræk dem fra hinanden i de stykker du har skåret dem i.
Virkelig lækkert knækbrød.
Snobrød
( Glutenfri )
Snobrød
- 2 dl. vand
- 50 g. gær
- 30 g. olie
- 2 tsk. husk / loppefrøskaller
- 225 g. glutenfri mel
- f.eks.
- Rismel
- boghvedemel
- quinua mel
- 75 - 100 g. majsmel
- 1/4 tsk. salt
Vand, gær ,salt olie og husk røres godt sejt.
Så skal det stå og hvile i ca. 5 - 10 minutter.
Derefter røres tør varerne i.
Dejen er godt klistret , så det er en fordel at smøre hænderne ind i olie eller enegangshandsker, før dejen sættes på pinde.
Tærtedej
( Glutenfri )
Tærtedej
1 form
- Ca. 87,5 g. havremel
- Ca. 87,5 g. quinoamel
- 50 g. sesamfrø
- Ca. 1 dl. lunken vand
- Ca. ½ dl. olie
- 1 tsk. salt
- 2 - 3 æg eller ½ - 1 dl. rismælk
Alt blandes sammen og æltes godt sammen.
Tærteformen smøres eller beklædes med bagepapir.
Dejen formes i tærte formen og prikkes med en gaffel.
Forbages ved 175 grader i 10-15 minutter.
Derefter kan man putte hvad som helt fyld man har lyst til på
( f.eks. . Spinat, tomat, asparges, forårsløg, osv. )
Hæld æg ( 2-3 stk. æg og ½ -1 dl. ris drik) over og i ovn igen.
Gratineret med lidt revet ost ( vegansk ost )
Bages i ca.½ time ved 175 grader.
Desserter
Banankage
Banankage
- 4 modne bananer
- 2 1/4 dl. olivenolie
- 4 æg
- 4 dl. havregryn ( grovvalsede eller finvalsede)
- 1 lille kop chokolade eller rosiner ( hvad man er til )
- 2 spsk. bagepulver
- Lidt kanel
Kagen kan laves i en foodprocesser / røremaskine / håndmixer eller i en skål.
Bland æg, olie og bananer til en jævn blanding.
Hæld rosiner / chokolade i blandingen og rør godt rundt.
Tilsæt havregryn , kanel og bagepulver.
Hæld i en smurt form eller med bagepapir i ( gerne tærteform ).
Bages ved 175 grader (varmluft) i ca. 35 minutter.
Bean Brownie
Bean Brownie
- 100 g. bønner eller 200 g. kogte dåse bønner ( Sorte, røde, hvide eller hvad du har )
- sæt gerne i blød dagen før og kog derefter som står på posen
- 100 g. mandler
- 3 æg
- 1 tsk. vaniljepulver
- 10 stk. tørrede dadler
- 1 banan
- 60 g. smeltet kokosolie
- 100 g. 70% chokolade
- 2 spsk. honning
- ½ dl. kaffe
- 1 appelsin ( øko ) til at benytte saften og skal fra
Dejen skal helt lavet på foodprocesser eller minihakker og røres med håndmixer.
Blend mandler til mel.
Blend banan, honning, dadler, bønner, appelsin skal og saft og æg sammen til en lind cremet masse.
Bland det med mandelmelet, vaniljepulver, kakao og kokosolie.
Hak chokoladen groft og vend det i massen.
Dejen kommes i en bradepande ( beklædt med bagepapir ) 25x30
Kagen bages ved 175 grader i ca. 25 minutter
Kan serveres som den er og kan sagtens kommes på køl og holde flere dage på køl
Den bliver lidt fastere ved at være på køl )
Fastelavnsboller
Fastelavnsboller
12 stk.
Dej:
- 2,5 dl. vand
- 65 g. ghee ( klaret smør eller smørbart fra Naturli' )
- 85 g. rismel
- 55 g. maizena
- 1 spsk. honning
- 4 æg
Start med at blande rismel og maizena i en skål.
Kom vand, fedtstof og honning i en gryde og bring det i kog.
Tilsæt mel-blandingen på en gang mens du rører med en træske eller piskeris.
Når blandingen har samlet sig og slipper gryden, tager du den af varmen.
Kom dejen i en røreskål og lad den køle af i ca. 5 minutter
Pisk æggene i et ad gangen, enten med elpisker, køkkenmaskine, foodprocesser, ske eller piskeris.
Rør godt og grundigt efter hvert æg.
Sæt dejen med en våd ske til 12 boller på bageplade med bagepapir.
Bages i 25 - 30 minutter ved 175 grader (varmluft).
Obs Du må ikke åbne de første 20 minutter, for så vil de falde sammen.
Når bollerne er lysebrune og puffede helt op er de færdige.
Lad bollerne køle af
Imens kan du lave fyldet
Fyld:
- 200 ml. soyapisk
- 200 g. frosene blåbær
- 200 g. frosne hindbær
- ( kogt sammen med lidt vaniljepulver og honning )
Pisk soyapisken godt ( ligesom piskefløde )
Når frugterne er kogt godt sammen og kølet ned blandes det sammen.
Bollerne flækkes og fyldet kommes i bollerne og de pyntes med smeltet chokolade.
Snickers-kugler
Snickers-kugler
- 150 g. dadler
- 100 g. saltet peanuts
- 3 spsk. peanutbutter
- 100 g. chokolade til overtræk
- Gerne lidt appelsin ( saft og skal )
Hvis du har en foodprocesser kan du bare blande alle ingredienserne sammen og blende godt sammen.
Hvis ikke du har, kan du hakke dadler og peanuts i en mini hakker eller hakke det i hånden.
Derefter bland peanutsbutter i og appelsinsaft og skal.
Rul kuglerne og sæt dem på køl .
Smelt chokoladen over vandbad og rul kuglerne i chokoladen .
Stil atter kuglerne på køl og vent til chokoladen er stivnet og spis løs.
Bananmuffins
Bananmuffins
Ca. 20 stk.
- 200 g. mandler
- 200 g. hasselnødder
- 5 spsk. koksolie
- 1 tsk. kanel
- 1tsk. kardemomme
- 1 tsk. vaniljepulver
- 75 - 100 g. tørret frugt ( efter eget valg )
- rosiner
- dadler
- figner
- abrikoser
- 7 æg
- 4 bananer
- Lidt halvsalt
- Lidt sort peber
Kør mandler og hasselnødder i en foodprocesser til du har en fin mel.
Derefter tilsættes alle de andre ingredienser.
Køres godt sammen i foodprocessoren til det bliver en god fin jævn dej.
Derefter kommes dejen i muffins forme og bages ved 160 grader i ca. 25-30 minutter.
Du kan vælge at skifte bananerne ud med f.eks. blåbær, brombær, hindbær eller andet frugt man lige har.
Man kan også undlade de tørret frugt og putte lidt chokolade i .
Chokoladekage
Chokoladekage
- 400 g. dadler
- 200 g. mandler
- 6 spsk. kokosolie
- 6 spsk. kokosmel
- 1 tsk. vaniljepulver
- 6 - 8 spsk. kakopulver
- 6 æg
- 1 - 2 appelsiner ( saft og skal )
Mandlerne og dadlerne blendes først i foodprocesseren.
Derefter blandes alle de andre ingredienser med undtagelse af æggene og det hele køres et par minutter til en jævn masse .
Derefter tilsætter du æggene ét ad gangen.
Dejen kommes i en smurt tærteform eller beklædt med bagepapir.
Bages ved ca. 160 grader i ca. 35 minutter
Man kan sagtens lave den med andet frugt f.eks. Æbler også udskifte kakao med kanel.
Nutella
Nutella
-
- 500 g. hasselnødder eller cashewnødder
- rist gerne nødder i ovnen.
- 1 dåse kikærter
- 1 pose dadler ( 250 g. )
- Ca. 2 spsk. kokosolie
- 2 spsk. kakaopulver
- Lidt vaniljepulver
- 1 - 2 spsk. honning ( alt efter hvor sød den skal være )
- Lidt soyadrik med kakao eller mandeldrik ( til massen har den rigtige konsistens )
Det hele blendes godt sammen til en god konsistent så det ligner:
RIGTIG NUTELLA!
Smages til så det passer til jeres søde tand. - 500 g. hasselnødder eller cashewnødder
Æblekage
Med crumble
Æblekage med crumble
- 6 - 8 madæbler
- 150 g. mandler ( hakket groft eller blendet groft )
- 150 g. kokosmel
- 150 g. plantesmør eller ghee ( klaret smør )
- Lidt kanel
- Lidt vaniljepulver
- Lidt honning
Æblerne skæres i både og lægges i et smurt tærte fad eller ildfast fad.
De forskellige ingredienser blandes godt og puttes over æblerne.
Kommes i ovn ved 175 grader i 20-25 minutter.
Serveres med pisket kokosmælk eller soyapisk.
Havregryns-muffins
Havregryns-muffins
16 stk.
- 6 dl. havregryn ( grovvalset eller finvalset )
- 3 ½ dl. mandeldrik
- 1 æg
- 3 æbler
- 1 ½ tsk. bagepulver
- 1 - 2 tsk. vaniljepulver
- 1 ½ spsk. honning
- 1 dl. mandler
- 1 tsk. salt
Bland havregryn og mandeldrik i en skål og lad det trække i 5-10 minutter.
Tilsæt ægget og riv æblerne groft og rør dem i.
Tilsæt derefter bagepulver, vaniljepulver, honning og salt og rør godt sammen.
Hak mandlerne lidt groft og tilsæt dem i dejen.
Dejen fyldes i muffins-forme gerne op til kanten. (Gerne de høje man kan købe ellers bare de alm.)
Bages ved ca. 180 grader i ca. 25-30 minutter
Holder sig fint i køleskab i 2-3 dage
De er også fryseegnet
God til morgenmad eller bare en hurtig snack eller til madpakken.
Hjemmelavet is
På soyapisk
Hjemmelavet is på soyapisk
1 franskbrødform
- 1 - 2 soyapisk ( piskes godt )
- 6 - 8 stk. dadler
- Lidt vaniljepulver
- Frugt som man har lyst til f.eks. :
- Banan og chokolade
- Kakao og chokolade
- Jordbær
- Kan være friske som frost - husk lige at give frugten et opkog
Soyapisken piskes godt ( mere end normal piskefløde ).
Dadler og div. frugter blendes godt i minihakker eller foodprocesser.
Blandes sammen og smages til.
Derefter kommes det i en rugbrødform og fryses.
Man kan også i stedet for at bruge soyapisk bruge 1 dåse kokosmælk men kun det tykke:
Kom en dåse kokosmælk i køleskab så det stivner.
Lav isen på sammen måde som med soyapisk.
Syndigt chokoladebrud
Syndigt chokoladebrud
-
- 50 g. kokosflager
- 50 g. mandler
- 50 g. pistacienødder
- 25 g. tørret tranebær
- 250 g. 70% chokolade
- 3 spsk. kokosolie
Rist kokosflagerne på en tør pande, til de bliver lidt gyldne.
Hak nødderne groft.Kom kokos, nødderne og tranebær i et fad 15x20 eller hvad man har.
Læg bagepapir i fadet .Smelt chokolade over vandbad og rør kokosolien i.
Hæld det over blandingen på bagepapiret.Sæt fadet i køleskabet et par timer og når det har sat sig skæres det ud i rustikke stykker.
Derefter er det bare at nyde.
Pandekager
Pandekager
- 4 æg
- 150 g. boghvedemel
- 3 dl. mandeldrik eller soyadrik med vanilje eller risdrik
- 1 knsp. salt
- 1 tsk. honning
- ½ tsk. vaniljepulver
- Steges i olie eller kokosolie
Bland det hele sammen og steg pandekagerne på panden til gyldne og lækre.
Müslibar
Sund raw müsli bar
-
-
- 250 g. dadler
- 125 g. grovvalset eller fintvalset havregryn
- 125 g. mandler
- 2 - 3 spsk. kokosolie
- Evt:
- Rosiner
- Tranebær
- Abrikoser
- eller andre tørret bær
Hvis du har en foodprocesser kan du blende dadler og mandler sammen med kokosolie.
Derefter putte havregryn i og div. tørret frugt og ælt godt sammen til en god masse.
Hvis ikke og du har en minihakker kan du hakke dadler og mandler hver for sig også blande det hele sammen til en god masse.
Massen skal blive godt klæbrig.Tryk massen godt ned i en form 15x20 beklædt med bagepapir.
Sættes på køl et par timer, så massen bliver fast.
Skær massen ud i ca. 8 stk. musli barer.De bliver virkelige lækre hvis du overtrækker dem med chokolade , eller bare dypper dem halv i eller bare pynter dem med smeltet chokolade.
-
Snickersbar
Sund snickersbar
-
- 200 g. dadler
- 2 spsk. vand
- 80 g. saltet peanuts
- 80 g. peanutbutter
- 120 g. chokolade
Blend dadler og vand godt sammen i en foodprocesser, til den er godt klistret.
Hak de saltet peanuts groft og put det i massen sammen med peanutbutter og rør godt sammen.Fordel massen i en lille bøtte eller form 10x15 med bagepapir i .
Smelt chokoladen og hæld over massen .Sæt i fryseren ca. 1/2 -1 time og skær den ud i små firkanter.
Kan holdes sig i køleskab i ca. 6-7 dage.